Een verandering in de stoelgang, misselijkheid en een opgeblazen buik zijn tekenen van een darmobstructie oftewel intestinale occlusie. Intestinale occlusie is een aandoening die kan optreden bij de mens onder bepaalde omstandigheden, zoals na abdominale chirurgie.

 

Darmobstructie is niet een alledaags probleem voor de meeste mensen.

 

Wat zijn de oorzaken darmobstructie?

Als er iets blokkeert de darmen, dan is het een darmprobleem. Een verstopte darm kan vele oorzaken hebben. Deze zijn meestal beschikbaar op:

 

 • Kanker
 • Littekenvorming na vorige operatie
 • Littekens door radiotherapie
 • Littekenvorming in endometriose
 • Vasteland. In aanvulling op mentaal-geïnduceerde blokkades, is er ook de darm het falen van de stoel te dragen.

 

Darmobstructie symptomen

De symptomen van intestinale sluiting zijn afhankelijk van de oorzaak en de duur van de aandoening.

 

Als algemene regel:

 

Hoe dieper het obstakel, hoe langer het zal duren totdat het echt manifesteert zich.

 

Hier zijn de meest voorkomende intestinale occlusie symptomen:
 1. gezwollen buikspieren
 2. Misselijkheid
 3. Braken
 4. Verandering in de stoelgang gewoonten
 5. Constipatie
 6. Zeer dunne stoel
 7. Bloed (en slijm) in de ontlasting, vooral waarschijnlijk als darmkanker is een oorzaak.
 8. Mensen met een aantal van deze symptomen, vooral misselijkheid, constipatie en winderigheid in de buikstreek, en geen andere voor de hand liggende oorzaak voor deze symptomen, contact op met uw arts om een beoordeling te maken.

 

Hoewel de intestinale obstructie bij de meeste mensen kan een lange tijd duren om deze ernstige problemen veroorzaken, een arts moet onmiddellijk worden aangetrokken tot de steun.

 

Diagnostische darm sluiting

Na een medische geschiedenis, is een CT-scan gemaakt en de symptomen worden geëvalueerd. Naast de verrichtingen kan de darm sluiting ook via een ingreep worden behandeld door middel van een slang die over de neus wordt geplaatst.

 

De duur van het herstel is afhankelijk van de oorzaak. Bovendien, sommige mensen die gevoelig zijn voor littekens als gevolg van abdominale chirurgie kan tegenkomen herhaalde problemen.

 

Glauber of vlooien-zaad schelpen kunnen worden gebruikt om de stoel te verdunnen. Een arts moet worden geraadpleegd voor gebruik. Overleg goed met een arts over de vervolgstappen voor een juiste behandeling.