Wat is lactose?

Lactose is het onvermogen om lactose te verteren, die bij sommige mensen leidt tot gastro-intestinale symptomen zoals winderigheid, krampen en diarree. Dit vloeit voort uit een tekort aan lactase enzymen die lactose verleggen in hun eenvoudiger vormen, glucose en galactose.

 

Bijna alle zuigelingen en peuters hebben lactase enzymen die lactose splitsen in glucose en galactose, die vervolgens kunnen worden opgenomen in de bloedbaan. Vóór het midden van de jaren 1960, de meeste Amerikaanse artsen geloofden dat deze enzymen aanwezig waren in bijna alle volwassenen.

 

Toen onderzoekers verschillende etnische groepen getest voor hun vermogen om lactose te verteren, maar hun resultaten bewezen anders.

 

Ongeveer 70 procent van de Afro-Amerikaanse, 90 procent van de Aziatische Amerikanen, 53 procent van de Mexicaanse Amerikanen, en 74% van de inheemse volkeren waren intolerant.

 

Vermindering van de lactase activiteit afhankelijk van de afdaling
Studies hebben aangetoond dat een significante vermindering van de lactase-activiteit is ook het geval is met degenen wier voor ouders is Afrikaans, Aziatisch, Indisch, Arabisch, Joods, Spaans, Italiaans of Grieks.

 

In totaal, ongeveer 75 procent van de bevolking van de wereld, met inbegrip van 25 procent van de Amerikaanse bevolking, verliezen hun lactase enzymen na het spenen.

 

De realisatie van dit feit heeft geleid tot een belangrijke terminologie: degenen die niet konden verteren melk werden vroeger aangeduid als “intolerant”. Ze worden beschouwd als normaal vandaag, terwijl de volwassenen die houden de enzymen voor melk spijsvertering worden aangeduid als “lactase persistent”.

 

Er is geen reden voor mensen met lactose om zich aan te sporen om melk te drinken. In feite, melk niet voorzien in voedingsstoffen die niet worden gevonden in gezondere vorm in andere voedingsmiddelen. Verrassend, het drinken van melk niet eens lijken te osteoporose te voorkomen, de belangrijkste selling point.

 

Melk niet betrouwbaar voorkomen osteoporose
Melk wordt aanbevolen in de eerste plaats als een handige vloeibare calcium bron te vertragen osteoporose. Maar, net als de mogelijkheid om lactose te verteren, de gevoeligheid voor osteoporose van etnische groepen is zeer verschillend, en noch melkconsumptie, noch calciuminname zijn over het algemeen van cruciaal belang voor de gezondheid van het bot.

 

Melk is ongezond

Een overzicht van 1992 toonde aan dat de breuk tarieven in de verschillende landen zeer verschillend zijn en dat de calciumopname geen beschermende rol bij allen speelde. In feite, de bevolking met de hoogste inname van calcium bleek hoger, niet lager fracturen dan die met een lagere inname van calcium.

 

Melk maakt vermoeide mannen niet Perky-maar ziek!

 

Wat lijkt belangrijk voor het bot metabolisme is niet calciuminname, maar de calcium balans. Het verlies van bot-integriteit in veel postmenopauzale blanke vrouwen waarschijnlijk de resultaten van de genetica en van voedings-en lifestyle-factoren.

 

Onderzoek toont aan dat calcium verliezen worden verhoogd door het gebruik van dierlijke eiwitten, zout, cafeïne en tabak, alsmede door fysieke inactiviteit.

 

De dierlijke proteïne lost calcium van de beenderen op en leidt tot zijn uitscheiding in de urine.

 

Natrium heeft ook de neiging om calcium te bevorderen in de nieren, en is zelfs erkend als een bijdrage aan de calcium verliezen in de urine in de huidige voedingsrichtlijnen voor de Amerikanen.

 

Roken is een andere bijdrage aan calcium verlies. Een tweeling studie toonde aan dat de lange termijn rokers een 44 percenten hoger risico van beenbreuken in vergelijking met een niet-rokende identieke tweeling hadden. 11 fysieke activiteit en vitamine D-metabolisme zijn ook belangrijke factoren voor de Bot integriteit.

 

Inname van calcium

Naast de genetica, omgevingsfactoren zijn duidelijk net zo belangrijk als calciuminname in termen van osteoporose en fractuurrisico. Voor de meeste volwassenen  wordt aangenomen dat regelmatige consumptie van melk gastro-intestinale symptomen veroorzaakt zonder dat een positief effect op de botten.

 

Commerciële lactase enzymen: niet de beste keuze

Commerciële zuivelproducten worden vaak gepresenteerd als een “oplossing” voor lactose. Deze producten worden enzymatische gemodificeerd om lactose te splitsen in glucose en galactose, waardoor maagklachten en andere symptomen van lactose Maldigestion worden voorkomen. Maar de Laktasetabletten ook niet het probleem oplossen, als individuen kunnen nog steeds spijsverteringsproblemen.

 

Ijzertekort is meer waarschijnlijk in een melk-rijk dieet, zoals zuivel bevatten zo weinig ijzers. 12 een recente studie gekoppeld melkconsumptie van koeien met chronische constipatie bij kinderen.