Maagkrampen

Slijm in de ontlasting is natuurlijk niet ongebruikelijk voor veel mensen. Stukjes van slijm in de stoelgang worden vaak veroorzaakt door slechte voeding of een intolerantie. Echter, bepaalde soorten slijm wijzen op heel ernstige ziekten. Zie u dokter. Als u wit slijm in de ontlasting ziet en je voor de rest goed voelt, kan de oorzaak in het dieet zijn. Echter, als de observatie van een witte slijmerige stoel samen gaat met andere symptomen, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Dat is sowieso een goed idee om bij stoelgang problemen een dokter te zien.
uitwerpselen toilet
Uitwerpselen in de toilet

De afscheidingen van het slijm in de darmen-verduidelijkend oorzaken

Slijm in de ontlasting, bijvoorbeeld kleurloos of wit, is normaal in kleine hoeveelheden en is eigenlijk een normaal iets voor het gemakkelijker legen van onze darmen. Lees: bij grotere hoeveelheden slijm die je op meerdere dagen dagen ziet, kan deze verhoogde aantallen van wit slijm ook organische of voedings oorzaken hebben.

 

Het witte slijm in de ontlasting kan op ontsteking maar ook een grote verscheidenheid van intestinale groei wijzen.
De feitelijke oorzaak kan alleen worden gevonden door een arts, dat is waarom het absoluut noodzakelijk is om een bezoek.
De specialist kan niet alleen ontdekken de precieze oorzaak, maar ook adviseren therapieën door middel van een verscheidenheid van onderzoeken, met inbegrip van gastro-intestinale reflectie.

 

Wat zijn de oorzaken van wit slijm in de stoelgang?

Het witte slijm in de ontlasting kan volledig onschadelijk zijn maar kan ook door diverse ziektepatronen worden veroorzaakt.

 

Een van de meest voorkomende oorzaken kunnen worden voedselintolerantie. Bijvoorbeeld, patiënten met lactose-intolerantie of coeliakie klagen over witte slijm in de ontlasting.

 

Ook verantwoordelijk voor de wittige slijm kan een prikkelbare darm zijn. In dit geval komt het slijm meestal met andere symptomen, zoals diarree, winderigheid en een slecht gevoel.
Ernstige ziekten die leiden tot wit slijm in de ontlasting zijn inflammatoire processen in de tractus, die kunnen verschillende oorzaken hebben naast infecties. Ontsteking van de darmen kan worden gediagnosticeerd en behandeld door een enterologen. Chronische ontsteking vereist vaak een levenslange medicamenteuze behandeling.

 

Chronische darmziekte, die kan heel levensbedreigend zijn, zoals de ziekte van Crohn moet worden verduidelijkt en behandeld. Vermoed je dit? Contacteer een dokter en maak eventueel foto’s van je poep.

 

Poliepen en tumoren kan ook leiden tot wit slijm in de ontlasting. Vaak dergelijke gezwellen kunnen worden verwijderd met behulp van interventies of kan worden verlaten medicatie. Ben je hier bang voor? Contacteer een dokter of koop een test.
photo by: dirtyboxface